Jul 27 sön 2014

Dagens tanke

”Om sommarn är jag glad
att alla barn är små
För tusen ting vi ser
som vuxna trampar på”
Laurence Alma.-Tadema

Bakom huset sitter en liten pojke och vänder på plattorna i trädgårdsgången. Under dem har han upptäckt en mängd olika maskar och skalbaggar. De kryper och krälar åt alla håll, när han lyfter på stenen. Han är bara fyra år men han är den ende i familjen som har gjort den här upptäckten.

Barn ser många underbara ting som undgår de vuxnas uppmärksamhet. Vi måste ofta låta dem som är yngre visa oss på dem, annars upptäcker vi dem aldrig. Även om vi inte har våra barnaögon kvar, kan vi låta andra guida oss och därigenom berika vår tillvaro. Vi har mycket att lära av andra, oberoende av deras ålder.

Vad kan jag lära mig idag av någon som är yngre än jag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php