Jul 26 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Är det inte bra att livet är oavslutat? Brigitte Fraser

Elizabeth Lawton, känd som ”mormor Lawton”, är en amerikansk konstnärinna som inte började rita förrän hon var sextioåtta år gammal. Under hela sitt tidigare liv kämpade hon med depressioner. Trots att hon hade genomgått terapi, medicinering och elchockbehandlingar, fortsatte hon att lida av svår depression. Men så anmälde hon sig till en teckningskurs och när hon började rita försvann depressionen. Hon gör fortfarande fantastiska tavlor. (Boken jag hämtar texterna ur är utgiven 1985 så hur detta är korrekt idag, vet jag inte. Ant. Majsan)

Vad tycker hon om det beröm som hon har fått för sina tavlor? Hon säger att hon vill att folk skall få höra talas om hennes tavlor, för att alla andra som också ”lider av känslor” inte skall ge upp hoppet.

Många av oss lider av känslor. Men vi skall komma ihåg att vi alltid kan utnyttja vår kreativitet – vid vilken ålder som helst – som en källa till välbefinnande. Det enda som krävs är att vi tror på vår egen och våra närmastes inneboende godhet.

Vilka kreativa handlingar kan skänka mig tröst idag?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 26 Jul 2014 @ 10:59

    På semestern finns massor av tankar och gärningar som kan ge tröst och glädje :wub_tb: :wub_tb: :clap_tb:

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php