Jul 25 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Han ville hålla fast sin vrede och vakta den som en skatt. Ingen fick stjäla den ifrån honom… men han kände redan hur den gled undan, blidkad av Bens ömsinta beröring…” Joe Johnston och Nilo Rodis-Jamero

Glasblåsaren är en konstnär som smälter ner trasigt glas i en het ugn. Sedan blåser han i ett långt rör och tillverkar dricksglas, fat och konstglas.

Vår vrede är vass i kanterna precis som glasskärvorna. Alla har vi någonting i livet som förargar oss – det är mänskligt att stöta emot vassa kanter. En kant kanske är vresig, en annan tyst och tillbakadragen, en tredje högljudd och skrikig.

Kärlekens och medlidandets värme kan smälta vår vrede. Det kan vara medlidande om oss själva eller med dem vi håller av. Oftast är det omgivningens medlidande som hjälper oss. Att be om förlåtelse kan vara ett bra sätt att smälta vredet och upptäcka den kärlek som finns under.

Kan jag skapa något vackert med min vrede idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php