Jul 23 ons 2014

Dagens tanke

”Det finns ingen annan verklighet än den vi bär inom oss.” Hermann Hesse

Claude Gellee målade förtjusande tavlor från den engelska landsbygden. Européerna älskade hans landskapstavlor med deras milda blå toner och lätt förskjutna perspektiv. Men folk som åkte till hans landskap på bussresor blev besvikna, därför att de inte såg ut som på tavlorna. Plötsligt upptäckte någon att om man satte ett blått glas för ögonen och tittade genom det, såg träden, kullarna och himlen it precis som på en Gellee-tavla! Snart satt alla och tittade genom ”Gellee-glasögon” när de reste runt.

Ofta låter vi andra se åt oss. Lata som vi är litar vi på televisionens och filmernas bilder i stället för att se med egna ögon. Vår värld blir förvriden och vi ser inte längre naturens skönhet omkring oss.

Alla bär vi verkligheten inom oss själva och när vi blir tillräckligt starka i anden, kommer vi att upptäcka att vi ser bäst med våra egna ögon. Världen är underbar, fylld av rikedomar som ligger och väntar på att vi skall få syn på dem.

Kan jag se världen med mina egna ögon idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php