Jul 21 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Den som är beroende (av andra människor) har inte förmågan att uppleva helheten och kan inte fungera som hon skall utan aktivt engagemang från en annan människa.” M. Scott Peck

Att vara allt för beroende av en annan person är egoistiskt, därför att den personen hindras i sin utveckling. Vi som har varit beroende av andra, har varit så rädda för att inte bli omtyckta och älskade att vi inte har haft kraft att själva skänka någon kärlek. Det är som om vi var svältfödda och kastade oss över varje liten smula kärlek som vi kan hitta, utan tanke på att dela med oss till andra. Det är inte underligt att de andra brukar tröttna på oss efter ett litet tag.

Vi kan inte tvinga någon att vara tillsammans med oss, att prata med oss eller att tycka om oss. Enda sättet att vinna andras kärlek är att göra sig förtjänt av den. Vi kan försöka göra oss förtjänta av den genom att känna och göra saker utan att be andra om lov, och låta dem göra det också.

Vad kan jag göra på egen hand idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php