Jul 20 sön 2014

17-18 juli

22:59 i kategorin Semester 2014

I torsdags blev en hustittardag. Sedan en massa hurpratardag.. planering, renovering…. allt på planeringsnivå. Själv blev jag urförtjust i huset och ”möblerade” det. Men nu är det inte jag som skall flytta in där… eller ens buda på det. Men det var skoj vara med och titta, prata och resonera

 

Trädgården var något uppvuxen och det fanns lite vackra blommor där

Dagen gick och på eftermiddagen blev det en promenad till området Kattrumpan där ”mitt” älskade Klapphus står

Det används än i dag av kalmarfolket som tvätthus/klapphus för mattor

Det finns en och annan gömd och glömd brygga där också

Nere vid badstranden kom familjen svan med sin lilla raring simmande in mot land

Det är något särskilt med Kalmar. Har man en gång varit här, vill man gärna tillbaka…. oavsett vad jag anser om mina tidigare år i denna stad. Den ger mig ett lugn, trots allt.

Så kom fredagen och jag åkte med ene sonen som skulle till Oskarshamn. Där blev jag först ”dumpad” vid Mc Donalds (fast det var ju jag som var hungrig och sonen skulle till sin f.d arbetsplats och hälsa på en snabbis 8) )

Sedan anlände vi familjen vi skulle hälsa på och det var ett kärt återseende. Sonen stack vidare och jag blev kvar där. Vi hade en del att prata om och sedan kom yngsta dottern hem och ja, vad skall jag säga? När man kommer till denna familjen känner man sig alltid innerligt och hjärtligt välkommen och lika saknad!

Maten fixades och skulle stå och småputtra. Då passade vi på att åka till Hycklinge hage, ett vackert naturområde med allt för många fästingar… de minsta rackarna jag sett. Jag har tappat räkningen på alla små jag plockat. De är så små att de knappt syns. De fästingar som katterna drog in, var betydligt större. De såg jag när de kröp, ja.. de kändes också. Nå, det var gudomligt vackert och lite magiskt där i hagen i alla fall.

Klicka upp bilderna för större format och lite text

Vi for en snabbtur till området där Döderhultarn växte upp, vilket var ett stenkast från Hycklinge Hage och lika nära där familjen jag var hos, bor.

Vi avslutade med att åka tillbaka till familjens bostad, äta ofantligt god mat och sedan slappa i soffan, prata och bara ha trevligt.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php