Jul 19 lör 2014

Dagens tanke

”Det tar tid att få förtroende. Om Du inte har förtroende för Din nästa, får hon inte förtroende för Dig.” Anonym författare

Att lära sig att lita på sina medmänniskor är som att sätta ut en planta i trädgården. Först måste man välja var man skall sätta plantan – är jorden tillräckligt näringsrik, är det soligt? Vi sätter inga plantor i stenig och ofruktsam jord. På samma sätt måste vi välja pålitliga vänner, som liksom den bördiga jorden är mottagliga för utsädet och solskenet.

Sedan måste vi så tidens och omsorgens frön. Om vi visar våra känslor och de blir väl mottagna, vet vi att det inte är någon fara att fortsätta på den inslagna vägen. VI kan bjuda på oss själva, när vi är mogna för det – det växer sakta även u trädgården, och den kan inte ta emot hur mycket regn och solsken som helst på en och samma dag.

Att ha förtroende för sina medmänniskor påverkar humöret i positiv riktning, och då vågar man vara vacker, som blommorna i trädgården.

Vågar jag lita på andra, och kan de lita på mig?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php