Jul 18 fre 2014

Dagens tanke

”Meningen med livet är inte kunskap utan handling.” Thomas Huxley

Ibland får vi uppslag till förbättringar. Vi kanske vet att vi skulle behöva umgås mer med våra nära och kära. Vi kanske inser att det vore bättre om vi inte behövde jäkta under måltiderna utan tog oss tid att umgås och berätta för varandra om dagens händelser. Att veta hur det borde vara är en del av förändringen och utvecklingen. Men vi måste omsätta den insikten i handling.

Hur goda våra föresatser än är, betyder de ingenting förrän vi omsätter dem i handling. En kram är bättre än en kärleksfull tanke. Att läsa en saka tillsammans är bättre än en fantastisk semesterresa som stannar på planeringsstadiet. Ett nybyggt hus kan vi bo i, men ritningarna är snart glömda. När vi förverkligar våra idéer och föresatser, då bidrar vi aktivt till att förändra tillvaron.

Hur kan jag bidra till att förändra tillvaron idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php