Jul 14 mån 2014

Dagens tanke

”Lyckan är ingenting som händer, lyckan bär vi inom oss.” Alice Meyvell

Det påstås att Abraham Lincoln har sagt: ”Vi är precis så lyckliga som vi föreställer oss i våra tankar”. Med andra ord, vi bestämmer själva om vi skall vara lyckliga. Varken dåligt väder, borttappade leksaker, kullkastade planer eller arga vänner behöver fördärva glädjen och lyckan för oss om vi inte vill. Vi har alltid våra egna tankar och känslor under kontroll, och vi kan alltid välja att vara glada och lyckliga även om våra medmänniskor har valt att vara arga eller ledsna. Även om det är en mulen dag och ingenting går som vi har tänkt oss, kan vi vara glada och muntra, om vi bestämmer oss för att vara det. Vilken tur att ingen annan kan bestämma vilket humör vi skall vara på! För om det var på det viset, skulle vi bara vara robotar.

Är jag mogen att göra det här till en glad och lycklig dag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php