Jul 13 sön 2014

Dagens tanke

”När man måste välja men låter bli att välja, har man ändå gjort ett val.” William James

Det finns tillfällen då det är svår att fatta beslut. När vi skall gå på tivoli till exempel, kanske vi föreställer oss så många saker vi vill hinna med, att vi därför inte kan planera. Då kan vi välja att vänta med att bestämma oss, tills vi har sett vad man kan göra på tivolit. Vi kan också låta bli att bestämma oss, därför att vi är osäkra på vad som kommer att hända. Även då har vi valt. Vi kan fundera så länge över vad som skulle kunna hända, att vi går miste om allt det roliga som faktiskt sker omkring oss.

Man måste komma ihåg att vad man än gör, så har man fattat ett beslut. Men inga beslut är oåterkalleliga. Det står oss fritt att göra vad vi beslutar oss för, men vi skall vara medvetna om att vi handlar av fri vilja; ingen annan bestämmer vad vi skall göra.

Vilka viktiga beslut kan jag fatta utan fruktan idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php