Jul 12 lör 2014

En extremlugn dag

Semester är avkoppling, vila och självklart umgänge med nära och kära. En och annan dagstur eller några-dagars-tur. Denna lördag är mer än stillsam. Det är barnfritt och jag har lägenheten för mig själv. Förmiddagen startade med viss gråton över himlavalvet och det blev inte aktuellt att gå till playan.

En promenad till MAXI och sedan till graven kändes ungefär som förmiddagens stora händelse. Det är snart 6 år sedan en av mina allra närmaste vänner dog. Självklart kom livstankarna mer påtagligt vid mitt besök vid graven men det är som det skall vara. Även om en gravplats i sig inte är ett måste – de vi förlorat finns ju bara en tanke bort, ett hjärtslag inom oss och vi kan närma oss dem vart vi helst vill och känner behov av – så känns det ändå som att gå och hälsa på en god vän även om han inte fysiskt finns kvar.

Tillbaka i lägenheten valde jag att bänka mig på lilla balkongen. Solen värmde på och de grå molnen hade behagat lämna fri väg för solen att leta sig fram till en soltörstig kropp.

Under taket finns en liten söt familj… sonen med sambo är inte så förtjusta i dessa eftersom de skräpar ner en del. De kan med all säkerhet förstå hur jag har det med mina grannar 8)

Lite jordgubbar gick ju ner där i värmen

Ett lugnt och stilla område, i stort sett mitt i stan

Jag fick en pocketbok av en kollega och den kom väl till pass idag

Men så började det dra ihop sig igen och solen fick lämna plats för den grå massan igen… men det är skönt ute!

De små roade mig hjärtligt där jag satt… och vips kom en av föräldrarna igen med mat… flög in i boet för att vända och ta med sig maten ut igen!

En kommentar till “En extremlugn dag”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 30.0 skrev den 12 Jul 2014 @ 19:53

    Lugnt här idag med.. sovmorgon och ja, lugnt :innocent1_tb:
    Mamma var hit en kort sväng då vi skulle på hembygdsgården här och kika på några foton hon hört fanns där. Skulle röra hennes morfar som var sjökapten på en ångbåt men detta namnet på båten hade hon inte hört.

    Meeeen, det var stängt på lördagar!
    Vi som surrat lite om detta hela veckan :laugh_tb:

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php