Jul 11 fre 2014

Dagens tanke

”Tänk Dig att det Du måste göra är enkelt – då blir det det.” Emelie Corie

Det betyder mycket hur vi föreställer oss de uppgifter som ligger framför oss. Om vi tycker att det är svårt, smutsigt och tråkigt att städa garaget, så kommer det att kännas svårt, smutsigt och tråkigt. Då kommer vi att vara trötta redan innan vi har börjat. Men om vi tänker oss det som en skattjakt, och hoppas att vi skall hitta några gamla, länge sedan glömda dyrbarheter, då känns det roligare. Det kommer att vara som en lek.

De föreställningar vi har, avgör om en uppgift skall bli rolig eller inte. Det är tur att vi kan styra våra tankar och föreställningar. Om vi tar itu med en läxa eller en arbetsuppgift i den fasta förvissningen att vi har förmågan att gå iland med det, då kommer vi att klara av det med lätthet. Framgången beror på våra föreställningar om den. Därför ligger vårt liv i våra egna händer.

Hur kan jag förbättra min tillvaro idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php