Jul 11 fre 2014

Buffé, musik och ännu mer musik

08:28 i kategorin Semester 2014

Gårdagen var fin, den. Svärdotterns mamma och jag hade bestämt att luncha ihop. Men att bara sitta inne och vänta på lunch, det var inget för mig. Det blev en stilla promenad, njutandes, genom staden. Jag satt en stund på Elevatorkajen och såg ut över sundet…

Det är något speciellt här vid kajen. Det är så lätt att tänka… fundera och planera…

En måsunge låg och svalkade sig i vattnet

När jag kände mig mätt på vattnet gick jag till Larmtorget och satte mig…ringde till svärdottsmamman och meddelade att jag var på plats

Jag satte mig vid glasskiosken och bakom mig fanns denna vackra blomma

Det blev en buffélunch på Sorbas. VARFÖR är det ”omöjligt” att ta bara en omgång mat? N, jag åt inte mycket, men det jag åt, var så mättande och vi var överens om att någon mat behövdes inte på resten av dagen.

När vi var klara på stan så gick jag till lägenheten och bytte till badkläder. På väg till Kattrumpans badplats, mötte jag en gammal bekant och det blev stora kramen. Hon hade tänkt på mig och undrat varför hon inte sett mig på länge…. Det är härligt med så glada återseenden. Det känns att jag är saknad – och jag hoppas de jag möter här vet att jag saknar dem!

Klapphuset vid Kattrumpan (Klapphuset – det enda återstående i Skandinavien – byggdes 1902-1906 mellan Kvarnholmen och Varvsholmen. Från början fanns klappbryggor utmed stadens stränder, vilka efter önskemål om bättre skydd mot väder och vind ersattes med klapphus. Dessa blev också viktiga mötesplatser för stadens kvinnor. Tvätten sköljdes och klappades i den bassäng som finns i byggnadens centrum. Runt bassängen löper bryggan med klappningsplatser av nedsänkta tunnor. Klapphuset är fortfarande i bruk. Källa; Länsstyrelsen i Kalmar län)

Efter ett par timmar på stranden, ömsomt slumrande, sovande och i vaket tillstånd, var det åter dags gå till lägenheten, ta en dusch och sedan gå till Larmtorget igen där det var Musik på Larmtorget ”Svensktoppen nästa”. De som gick vidare till final var bröderna Dimpker. Övriga två som var deltagare var; Magnus Roudén med låten Right here right now och systrarna Moa och Matilda med låten Fallen angel.

Så kom dragplåstret Sara Varga och jag gick efter två låtar.

På väg därifrån mötte jag föräldrar till sönernas kompisar och de var på väg till Harrys och Musikquizen där. ”Kom med” sa de och så var det klart. Deras ene son satt redan på terrassen där tillsammans med en annan god vän till sönerna. Strax kom äldste sonen och svärdottern och så upptäckte vi att svärdotterns föräldrar satt inne på Harrys och vips var vi 9 runt bordet som quizade. Vi kom tvåa!

Det var en härlig dag igår och jag ser fram emot ännu en underbar dag idag.

Till alla er som hjälper mig att känna mig Happy när jag är Kalmar; denna är till er. Tack för att ni hjälper ig att göra min tid här – från första till sista dagen. Ingen nämnd och ingen glömd!

En kommentar till “Buffé, musik och ännu mer musik”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 30.0 skrev den 11 Jul 2014 @ 11:00

    Ser ut som en härlig dag!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php