Jul 10 tor 2014

Dagens tanke

”Vad man tänker om sig själv avgör, eller snarare ger en fingervisning om, ens framtid.” Henry David Thoreau

Låt oss föreställa oss att vi är gjorda av stoftkorn, och låt oss vara stolta över det. För stoftkorn finns överallt. Man kan se dem i solstrimmor i högtidliga salar, och de dansar som små änglar i ljuset i en katedral. Stoftkorn är vad själva livet består av. Stoft och damm faller på de stiligaste middagsbord där världens rika dinerar. Det kan inte bannlysas någonstans. Lika regelbundet som årstiderna kommer det tillbaka om och om igen. Det är ett av tillvarons under. Och om ingen ser eller bryr sig om det, hittar det en hemlig vrå, där det slår sig till ro. Det har inga onda avsikter. Det finns i varje hem på gamla inbundna böcker, som rymmer människans vackraste tankar.

Och från vår utsiktspunkt i livet, tycks det som om även stjärnorna är gjorda av stoft. När vi känner oss nerslagna, värdelösa och onyttiga skall vi koma ihåg att de känslorna är bara en liten del av oss, att till och med stora ting består av små delar och att vi som hela människor alltid är större än summan av våra delar.

Vilka känslor består jag av idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php