Jul 09 ons 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”En mor är inte en person man skall stödja sig på, utan en som gör att man slipper stödja sig.” Dorothy Canfield Fisher

Ett träd blir starkt och friskt om det har utrymme att växa rakt och bli högt. Ett svagt träd tvingas ofta stödja sig mot andra träd. Det är ungefär på samma sätt med oss människor. Vi blir inte friska och starka om vi alltid stödjer oss på andra.

Det betyder inte att det är fel att ta emot hjälp. Men den bästa hjälpen man kan ge eller få, är den som gör att man klarar av problemen utan hjälp. Ibland får vi för oss att vänskapen tar slut när våra vänner inte behöver hjälp av oss, eller vi inte behöver hjälp av dem ideligen. Men det är tvärtom. Det är bara när vi är starka nog att stå på egna ben, som vi kan ge och ta emot den hjälp som gör att både givare och mottagare är självständiga.

Har jag givit mina vänner rätt sorts hjälp?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php