Jul 08 tis 2014

Dagens tanke

”Brådska har ingen välsignelse med sig” Swahiliskt ordspråk

I en stor familj är det alltid mycket på gång. Ibland tycker man att man sitter fast i arbete, skola, fritidsaktiviteter, hemarbete, sammanträden och olika evenemang. När man försöker hinna med allt, händer det att man i brådskan förlorar sin sinnesfrid. Man kastar i sig maten, man hetsar iväg till arbete, man springer för att hinna i tid. Det mesta kanske man inte kan göra något åt. Men brådskan har ingen välsignelse med sig, som det heter i ordspråket. Om man stressar för mycket blir man bara på dåligt humör och känner sig frustrerad.

Om vi ger oss tid att ta det lite lugnare, hinner vi också njuta av det vi sysslar med, och vi utvecklas andligen. För att uppnå sinnesfrid måste vi bevara jämvikten i allt vi gör. Annars kan vi inte uppleva den glädje som kommer av att man har tid att utföra sina uppgifter i lugn och ro, och vi uppskattar inte den sinnesfrid man får känna när man inte har bråttom.

I dag skall jag försöka ta mig tid att njuta av min dag.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php