Jul 06 sön 2014

Denna ljuvliga söndag!

21:47 i kategorin Ledighet

Då har semesterklockorna klämtat och jag ser fram emot 4 underbara veckor av ledighet. På jobbet bjöds det på semesterfika av mig och alla var nöjda och glada! Igår var det en av våra fantastiska vikarier som hade bakat bullar. De var ännu ljumna när hon kom till jobbet. Sådana vikarier gillar vi!

Jag trodde de skulle köra lite extra med mig idag med tanke på min ledighet, men det var bara ett rop efter ”Maaajsaaan! Kan Du hjälpa mig? Specialuppdrag!” Ja, då vet jag vad det handlar om. Att ta blodprover på svårstucken patient. Jag är verkligen ingen mästare på det, men ändå kallar man på mig. Med stolthet över förtroendet tar jag på mig självsäkerhetsrocken och sätter mig hos patienten och tar god tid på mig att leta, känna, värma… känna igen… och sticka. Småpratar lite med patienten så han eller hon känner sig lugn och trygg. Vips, sitter nålen där den skall och blodet rinner till i rören. Varje gång jag lyckas, känner jag mig stolt.

Efter jobbet åkte jag till Nordstan och köpte sushi till sonen och mig. Det var ett litet symboliskt firande att semestern börjat. När maten var uppäten, skulle en familjemedlem och jag ut och promenera. I min stilla tanke tänkte jag att vi kunde gå till sjön som jag bor granne med, gå en liten tur, sätta oss vid vattnet och småprata. Det slutade med att vi gick runt hela sjön… som inte är så liten, som Du ser… Takten var rask och svetten lackade. Men vad gjorde väl det, mer än gott?

sjön

En bättre start på ledigheten kunde jag knappas få.

Hoppas Du haft en fin helg med massa sköna upplevelser.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php