Jul 05 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Den som vill nå upp måste börja nerifrån.” George Ade

En sandhög på sommaren kan vara bedräglig. Sanden som ligger överst bränns under fotsulorna. Men om man gräver ner fötterna i sandhögen, blir det plötsligt fuktigt och känns svalt och lent mellan tårna.

Tingens och människornas sanna natur syns inte utanpå. Liksom sandhögen är många människor och situationer som vi stöter på obehagliga på ytan. Men man får sin belöning om man gräver djupare, ner till det goda längst in, till kärnan eller den inre meningen, den sanna vännen. Det tar tid, det krävs en viss kunskap och man måste lita på att man inte bränner sig.

Vad har jag upptäckt genom att gräva några spadtag idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php