Jul 04 fre 2014

Dagens tanke

”I Mikronesien finns ett ord, kukaro, som inte har någon motsvarighet på vårt språk. När folk säger att de skall ”kukaro”, menar de att de skall slappna av, sitta och slöa, ta det lugnt. Då gör de ingenting, de bara är.” Eli och Beth Halpern

Våra bästa stunder som barn är ofta utflykter, fisketurer, camping, eller stunder när vi bara sitter och njuter under ett träd. Det är våra finaste minnen. Och när vi sitter under lägerelden och grillar korv eller dricker läsk på en utflykt med familjen, det är då den kärlek som förenar oss blommar upp.

Det finns stunder när vi inte tycks göra någonting särskilt. Vi hjälper inte till med att diska eller dammsuga. vi läser inte läxor, vi reparerar inte huset och vi tjänar inga pengar.

Men just de stunderna av frid och avkoppling, när det känns som om tiden stod stilla, och vi bara finns till utan att göra något, kan betyda mycket mer för vår förmåga att få saker och ting uträttade senare. Vid sådana tillfällen är vi mottagliga för våra egna känslor och för nya idéer och för stundens infall. Vi kanske borde införliva ordet kukaro i vårt ordförråd?

Vad kan jag göra idag som ger mig en känsla av att tiden står stilla?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php