Jun 30 mån 2014

Dagens tanke

”Odla Din trädgård. Låt den rota sig i Ditt hjärta, så att Du slår upp Dina tusen ögon som violer i morgonsolen.” Nancy Paddock

I våra fantasier kan vi blanda bilder och tankar från hela världen – vi kan föreställa oss en påfågels alla tusen ögon spira bland violer. I fantasin kan vi också odla kärlek, tillgivenhet och självförtroende.

Alla – inte bara författare – kan lära sig att se tavlor för sin inre syn. Det kan vi göra om vi andas sakta, slappnar av och tittar på filmen som spelas upp i hjärnan. Vi kanske ser för oss en blomsteräng, eller ser oss själva vada i en fjällbäck.Vi kanske ser lyckan i maskrosen som växer på trottoaren och spränger asfalten i bitar med sin oerhörda kraft, trots att den utvecklas så långsamt.Om vi ser lyckan på det viset kan det hjälpa oss att till fullo uppskatta vår utveckling idag.

Kan jag göra mig en bild av lyckan just nu? Hur ser den ut?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php