Jun 29 sön 2014

Jag har inte tid att bry mig om….

När jag surfade runt bland bilder på google såg jag en härlig bild av Tiger och Ior där Tiger lyckligt kramar Ior. Tanken som slog mig, var kärlek. Vi lever i en värld, och har alltid levt i den, som är i stort behov av kärlek och jag har lärt mig sortera i min vänskapslåda så jag har kastat trasiga relationer och sparar på de som är hela och värdefulla. Därav tillkom texten som finns på den aktuella bilden här ovan.

Av olika orsaker går relationer sönder ibland. Det kan bero på missförstånd, avundsjuka, svartsjuka eller andra trista saker. Förr hade jag ett stort behov av att vara alla till lags och vände ut och in på mig själv för att lappa och laga, limma och sy ihop de relationer av vänner och kamrater jag hade. Ibland gick det att laga, andra gånger inte.

Ju mer jag lärde att känna mitt eget värde, att en relation; vilket den är i en vänskap, familjerelationer eller parrelationer, så krävs det en tvåvägskommunikation som byggs på tillit och förtroende desto mer tog jag fasta på att om någon inte ville lösa ett missförstånd eller konflikt, så hade jag ingen skyldighet att mana på och försöka själv. Ibland har jag överreagerat och andra gånger tvärtom.

Där relationen varit viktig, har jag – om än långt senare – sträckt ut en hand och bett om förlåtelse för min överreaktion men har fått handen biten genom att man valt att förvränga mina ord till något helt annat.

Det är inte så att jag då fortsätter att sträcka ut handen. Mitt liv är mer värt än att lägga energi på människor som fortfarande är sura, kanske till och med 15-20 år senare. Har de inte kommit längre i sina liv, så är det synd om dem. Att min reaktion en gång i tiden varit kraftig, beror på vad någon sagt eller gjort, något de själva inte står för. Kanske var det ändå ett missförstånd den gången? Kanske inte… även om det tagit tid, har jag kunnat räcka ut en hand.

Men hur är det egentligen? Varför har vi ett stort behov av att vara älskad av alla… eller reparera trasiga relationer? Vad skall det tjäna till? ”Men tänk om det händer den personen något? Då kommer Du att ångra Dig” är ett vanligt argument. Varför skall man ångra sig att man inte slängde bort sitt liv på att reparera en relation som inte går att reparera eller en relation som någon inte vill reparera? Jag skulle nog hellre ångra att jag la krut på något som inte kan bli bra.

Det har hänt att jag sträckt ut en hand och bett om förlåtelse till någon där jag en gång överreagerat på en sak. Man valde att bita handen men ändå hade mage att via ombud räcka mig ett brev med en förfrågan om en delaktighet i någon form av utredning (!) i medicinskt syfte. Personen skulle ”vara såå tacksam”. Självklart har jag valt att inte besvara förfrågan och personen i fråga kan inte ha tyckt det varit så viktigt eftersom den inte hört av sig till mig, personligen. Dock förstår jag att personen sitter och väntar på svar från mig trots att det passerat åtskilliga månader sedan den personen valde ett personligt bud för sin förfrågan. Då får man ta kontakt med mig personligen. Det går inte att bita mig och sedan tro att jag står kvar och räcker ut en hand… att jag accepterar en mellanhand i kontakten med mig. Det håller jag mig för god för.

Mitt liv är mer vänt än så. Kalla mig stolt och dum, må hända, men jag står inte stilla och väntar på människor som jag inte bryr mig om eller människor som faktiskt inte är intresserade av att lösa det som mest troligt var ett missförstånd. Varför skall jag lägga energi på sådana?

Mitt liv är mer värt än att bry mig om, ens tänka på, de som inte vill ha min utsträcka hand, som inte vill laga eller i alla fall reda ut ett eventuellt missförstånd. Jag lägger mycket hellre energi på att älska de som bryr sig om mig än bryr mig om de som inte älskar mig – eller ens tycker om mig.

2 kommentarer till “Jag har inte tid att bry mig om….”

  1. thile Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 30 Jun 2014 @ 10:38

    Min livskloke venn, Majsan <3

    Så godt sagt! Jeg bryr meg meget om deg <3

  2. thile Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 30 Jun 2014 @ 10:39

    Sorry, det var hjerter som ikke ville …

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php