Jun 28 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Det är den djupaste fåran som är den sannaste.” Kate Wolf

De största floderna brer lättjefullt ut sig över stora ytor. De vältrar sig som sköldpaddor i solvärmen. En flod rinner ner mot havet och gräver allt djupare fåror i jordens välkomnande famn. Strömmen är starkast i den djupaste fåran. Skepparna på flodbåtarna vet att om man hittar den djupaste fåran, då hittar man också den starkaste strömmen och kommer snabbast och säkrast fram.

När man betraktar en flod, eller en människa, ser man bara ytan. Det som fångar vår uppmärksamhet är oftast en rörelse under ytan. Men där döljer sig mer än vad ögat ser, framför allt när det gäller människor. Om vi inte lägger märke till en person därför att det är en enkel och tystlåten människa, kanske vi går miste om en upptäckt som skulle kunna öppna ögonen på oss.

Vad kan jag försöka få syn på under ytan idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php