Jun 27 fre 2014

Dagens tanke

”När en av dörrarna till lyckan stängs, öppnas en annan. Men ofta stirrar vi så länge på den stängda dörren att vi inte ser den som har öppnats för oss.” Helen Keller

När man leker ”Hela havet stormar”, går man runt ett antal stolar som står i ring. När musiken tystnad, rusar man till närmaste stol. Om den närmaste stolen är upptagen, skyndar man sig att se om någon annan är ledig. Om vi st¨r som förlamade i ilskan över att den stol vi ville sätta oss på är upptagen, åker vi naturligtvis ur leken.

Ibland är det så i livet att vi bespetsar oss på en viss stol. Vi kanske vill vinna ett visst pris, eller också vill vi bli den som gör målen i laget. Vi kanske skulle vilja få ett visst jobb, eller bli befordrade.Och om vi inte får som vi vill, är det lätt att vi stirrar oss blinda på det vi inte har fått,i stället för att se allt det vi har fått.

Det är viktigt att vara tacksam för det man har – för de öppna dörrarna och tomma stolarna som står och väntar på oss. Förluster och besvikelser hör till livet – men musiken kommer strax igång igen och livet går vidare.

Vad står till buds för mig idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php