Jun 24 tis 2014

Dagens tanke

”Den bild man har av sig själv bestämmer gränserna för vad man kan åstadkomma.” Maxwell Maltz

Hur vi uppträder och hurdana vi blir som människor beror på hur vi ser på oss själva. Om Eileen tror att hon är duktig på att spela baseboll, kommer hon att slå hårdare och ta bollen lättare. Och hennes ansträngningar kommer för det mesta att bära frukt. Steve tycker att han är skicklig i matte, och det är han stolt över. Eftersom han pluggar flitigt, kommer han att fortsätta att vara skicklig i matte.,

Den bild vi har av oss själva, är som den ritning byggmästaren följer när han bygger ett hus. Om vi uppfattar oss själva som ledsna eller arga, kommer vi att bete oss på det viset och bli sådana. Om vi uppfattar oss som flyga och rädda, kommer vi att akta oss för att göra saker tillsammans med andra. Visst är det fantastiskt att det får att förändra sitt beteende och därmed även sin personlighet genom att ändra på den uppfattning man har om sig själv?

Har jag en positiv bild av mig själv idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php