Jun 23 mån 2014

Dagens tanke

”Sanna vänner är de som inte tycker att man har gjort sig omöjlig för all framtid när man har gjort bort sig.” Erwin T. Randall

Hurdana vänner har vi? Sådana som beklagar sig ideligen? Sådana som skrattar ut oss eller kritiserar andra?

Hurdana vänner vi har, beror på hurdana vi själva skulle vilja vara. Om vi vill tycka synd om oss själva, väljer vi vänner som talar om för oss hur eländigt de har det. Om vi vill känna oss förmer än andra, dras vi till dem som skrattar åt sina nästas misstag.

Men om vi vill bli så bra människor som möjligt, kommer vi att välja vänner som ser det vackra i tillvaron, människor som uppmuntrar oss att vara oss själva och som hjälper oss att göra en extra ansträngning, när vi har det besvärligt.

Hur kan jag bli en bättre vän idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php