Jun 22 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”När ödet räcker oss ett surt äpple, skall vi försöka koka äppelmos på det.” Dale Carnegie

Inga framgångar utan misslyckanden. När vi förlorar en kapplöpning, lär vi oss vilka misstag vi skall undvika nästa gång vi tävlar. Om vi råkar ut för inbrott, kanske det för att vi sätter in ett lås som håller tjuven borta i fortsättningen. Varje gång det lilla barnet trillar, har det fått en lektion i konsten att gå.

Bara därför att allting inte går som vi vill, skall vi inte tro att livet inte i själva verket följer en bestämd plan. De högre makterna är bättre företagsledare än vi någonsin kan bli. Om allting inte går som vi vill, skall vi bara vänta och se om det inte inträffar något som är ännu bättre för oss. Vi skall försöka se ljusglimtarna i mörkret och följa dem på vägen mot det dagsljus som alltid kommer till slut. Vi skall minnas våra lärorika misstag och olyckor med tacksamhet.

Vad kan jag lära mig att att vänta idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php