Jun 21 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Vilken frihet det innebär att kunna hälsa smärtan välkommen i sitt liv i stället för att ständigt vara på sin vakt mot den!” Christina Baldwin

Om vi tog oss tid att tänka efter, skulle vi förbli förvånade över hur mycket tid vi använder till att försöka undvika besvär och plågor. Vi vågar inte säga vad vi tycker eller tala om för andra vad vi i grund och botten behöver, av rädsla för att bli avvisade. Vi vågar inte visa vår egen vrede av rädsla för smärtan. Vi vågar inte visa vårt rätta jag för våra medmänniskor. När vi inte vågar vara uppriktiga mot våra medmänniskor av rädsla för att de skall såra oss, då är vi inte fria utan fångade i vår egen rädsla.

Smärtan är en naturlig del av livet, och vi har fått förmågan att kunna känna den. Smärtan är uppfostrande, den kan få oss att arbeta flitigare, och den hjälper oss att uppskatta glädjen och nöjen.

När vi lär oss att acceptera smärtan och när vi slutar anstränga oss för att undvika den, då blir vi fria och kan leva ett rikare liv utan så stora bekymmer.

Har min rädsla begränsat min frihet?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php