Jun 17 tis 2014

Dagens tanke

”En vacker dag sätter Du fart. Då flyger Du. Du kommer verkligen att flyga. Sedan kan Du också lugnt och stilla skaffa fram stenar, planera ett eget projekt och jubla av glädje.” Anne Sexton

En ung man satt orörlig vid en porlande bäck hela dagarna i flera år. Folket i staden stirrade på honom och undrade om han hörde det gurglande ljudet från bäcken, kände insektsbetten eller såg tvättbjörnarna, när de dök upp på kvällen för att dricka av det kalla, klara vattnet.

En dag reste sig den unge mannen och rusade uppför stigen ovanför bäcken. Med den energi som han i tysthet hade lagrat under alla år, började han plocka ihop stenar. Han la dem i lager på lager efter en ritning, som han hade funderat ut medan han satt vid bäcken, och började med stor iver bygga sig ett hus. När han var klar, ropade han högt av glädje. Föreställ er stadsbornas förvåning, när de tittade bort mot den tomma gläntan vid bäcken och fick se ett palats, just på den plats där den unge mannen suttit och vilat sig.

Vad kan jag fundera ut på min fritid idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php