Jun 15 sön 2014

Dagens tanke

”Både svåra stunder och goda stunder tycks uppträda i klump.” Edna O’Brien

Då och då har vi dagar när vi tycker att hela världen är emot oss. Det kan hända att mamma eller pappa har grälat på oss, ett av våra syskon haft sönder vår nya leksak, magistern har läxat upp hela klassen. Ibland koncentrerar vi tankarna på en hel rad tråkigheter, och glömmer bort de goda stunderna dagen har bjudit på.

Vi får inte glömma bort de båda ankorna som fick en bit av vår smörgås, vår goda vän som lurade oss att skratta eller gymnastikläraren som berömde hela klassen. Om vi beslutar oss för att tänka på de goda stunderna, blir vi gladare till sinnes och då bleknar de tråkiga stunderna bort.

Om hela livet bara bestod av goda stunder, skulle vi ta för givet att det skulle vara så. Låt oss därför tacksamt ta emot även de svåra stunderna, därför att de hjälper oss att till fullo uppskatta de goda.

Vilka goda stunder kan jag minnas just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php