Jun 14 lör 2014

Dagens tanke

”Var inte rädd för att livet skall ta slut, var snarare rädd för att det aldrig skall börja.” J.H Newman

Om vi inte ser upp, kan rädslan förlama oss. Den kan hindra oss från att pröva på äventyret och från att få nya, fantastiska upplevelser. Ofta är vi skräckslagna inför det okända och oroar oss för vad som skulle kunna hända om vi prövade på något nytt. Vi är rädda för vad nya bekanta skall tycka om oss – om vi skall duga i sällskapet.

Det är helt naturligt att vara försiktig inför det okända, och allt som är nytt är ju okänt. Men man kan hindra att försiktigheten övergår i rädsla. Det gör man genom att leva i den fasta övertygelsen att vi aldrig råkar ut för någonting som vi inte kan klara av, på ena eller andra sättet.

Det okända är helt enkelt glädjeämnen som vi inte har upplevt tidigare. Nyckeln till vår egen bur, den har vi själva och vi kan bli fria om vi vågar utnyttja vår inre styrka för att komma över rädslan.

Vilka nya glädjeämnen döljs av min rädsla idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php