Jun 13 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Låt den svaga lilla busken växa djupt mer med rötterna och breda ut sig uppåt tills den spränger stenbumlingen.” Carl Sandburg

Det finns en fabel om solen och vinden. De tävlade om vem som kunde få en gammal man att ta av sig rocken först. Vinden blåste allt den förmådde, men gubben svepte bara rocken tätare om sig. Till slut gav vinden upp och solen tittade fram. Solen lyste och värmde den gamle, som snart tog av sig rocken.

Med mildhet och vänlighet kan man uträtta fler och värdefullare saker än med våld. När vi känner oss som mest frustrerade, beror det ofta på att vi försöker tvinga vissa saker att hända. Vår önskan att växa och utvecklas i lugn och stadig takt, med hjälp av andras kärlek och omtanke, kan inte hindras av någon eller någonting. Den vänlighet vi själva visar mot andra är en mänsklig kraft i vårt liv. Den är som den klena lilla busken som växer tvärs igenom graniten.

Vad kan jag åstadkomma med vänlighet idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php