Jun 12 tor 2014

Dagens tanke

”Ju mer man slipar en diamant, desto mer gnistrar den.” Anonym

Det finns något värdefullt även hos det obetydligaste föremål. Tänk på ostronet. När ett sandkorn letar sig in i skalet på ett ostron, irriterar det ostronet och retar det. För att lindra plågan, täcker ostronet sandkornet med en vätska. När vätskan hårdnar, bildas det en pärla. Det som gav ostronet lindring, blev ett värdefullt smycke som andra beundrar och uppskattar.

Det betyder mycket på vilket sätt vi tar itu med det som irriterar oss, även om det känns plågsamt. Våra erfarenheter kan bli pärlor som gör oss klokare och starkare, eller sandkorn – vrede, bitterhet, förtrytelse – som ligger inbäddade i oss. Vi väljer själva vad det skall bli.

Hur skall jag förvandla min irritation till pärlor idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php