Jun 08 sön 2014

En söndag efter jobbet

21:30 i kategorin Allmänt

Att det är pingsthelg, det är något jag blev varse på jobbet igår. Någon sa något om ”.. storhelgstillägg denna helgen…” och jag undrade nyfiket vad jag missat. Jo, att det var pingsthelg! Nå, jag var lika glad för det.

Idag efter jobbet blev det i alla fall en promenad i stan om nästan 3 timmar. Vi möttes på Brunnsparken kl 15 och gick först till Trädgårdsföreningen. Solen var på bästa humöret och det var skönt ute. Inne i Palmhuset hade de öppnat också den del som var under renovering när jag var där för någon månad sedan.

Ett litet axplock av det vi såg:

Visst ser den lustig ut
20140608_152032

Ja, så här kan man också växa som planta

Det ser mest ut som små vindruvor som kommit fel

Porslinsblomma… de har en stor – och då menar jag STOR – planta där. Jag har en planta som aldrig till till och blomma men syrran som fått skott från min planta… DEN blommar!

En något övertrött passionsblomma

Min första tanke var bläckfisk – fast vit. Spännande blomma

Färgglatt

Det kommer pyttesmå blommor i kanterna på denna vackra skapelse

Efter Trädgårdsföreningen gick vi runt i stan och hamnade så småningom uppe på Skansen Kronan, där jag var för lite sedan. Takåsar… det är något speciellt med takåsar…

Det har varit en bra helg, en fin söndag och en härlig avslutning på dag och helg. Sweden Rock är över och i morgon anländer en av sönerna efter att ha varit i väg söderöver.

Hur har Din helg varit?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php