Jun 08 sön 2014

Dagens tanke

”Omtanke betyder allt – det enda som betyder något är omtanke.” Baron Friedrich Von Hugel

Den omtanke och omsorg vi får av våran närmaste när vi är sjuka, kan ha lika stor läkande förmåga som medicin. När vi var barn, brukade det vara mamma som bäddade ner oss och stoppade om oss så vi fickvila. Hon gav oss juice och albyl för att febern skulle gå ner. Och hon läste sagor och berättade historier för att hålla humöret uppe på oss.

Nästa gång någon i familjen när sjuk, kanske vi kan pyssla om honom eller henne. Vi kan gå efter en veckotidning, hämta ett glas kallt vatten, berätta en rolig historia eller bara sitta en stund på sängkanten och hålla sjuklingen sällskap. Vare sig det är mamma eller pappa eller något av våra syskon som vi visar omsorg och omtanke, så fullföljer vi en tradition som börjat många generationer tillbaka.

Är det någon som behöver mina omsorger idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php