Jun 06 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Den ilska man får ge utlopp åt är skön som blixten och laddad med energi, men den ilska man tvingas svälja sätter sig som en propp i blodomloppet.” Marge Piercy

Hur känns det när någon säger åt en att man skall göra något som man inte vill? Ofta blir man arg då. Om vi tillräckligt ofta får höra att vi gör göra en viss sak, börjar vi tro på det och glömmer vad vi själva ville. Och även om vi har glömt vad det var vi ville göra, blir vi arga, ofta utan att inse det. Den sortens ilska kan man må dåligt av.

Det är viktigt att veta när man är arg, och att tala om att man är det. Det finns sunda sätt att ge uttryck åt sin ilska utan att lägga skulden på andra. Att säga att man är arg, och tala om att det är vad man själv upplever och inte något som någon annan har pådyvlat en, är ett sätt att visa sin ilska.

Är jag arg för någonting idag? Kan jag ge uttryck åt min ilska på ett förnuftigt sätt?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php