Jun 05 tor 2014

Dagens tanke

”Om man vill bli okänslig för smärta måste man också avstå från lycka. Sir John Lubbock

En fjärilslarv känner instinktivt när det är dags att förpuppa sig. När den har gjort det, använder den puppan som skydd, tills den har blivit en vacker fjäril. När det är dags, bryter fjärilen igenom puppan och sträcker ut vingarna för att möta världen.

Ibland skyddar vi oss själva genom att dra oss in i vår egen puppa. Vi slutar prata med andra, vi börjar känna oss ensamma och längtar efter våra vänner. Det kanske var någonting plågsamt som gick oss att dra oss tillbaka, men ensamheten är ännu plågsammare. När vi vågar bryta oss ut ur vårt skal, därför att vi inser och accepterar att vi kommer att känna både smärta och glädje, då kan vi förändras. Då blir vi för en kort stund något nytt och vackert, precis som fjärilen.

Vilka svårigheter vågar jag ta mig igenom idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php