Jun 04 ons 2014

Nu har jag tröttnat

När barnen var små, hade jag oftast en tvättmaskin i bostaden. Men så har det hänt att vi haft lägenhet där vi inte haft tvättmaskin utan varit hänvisade till den lokala tvättstugan.

Det har oftast fungerat mycket bra och det var en av de saker som var bra med min hyresvärd i Kalmar; det var ordning och reda, varje morgon gjordes inspektion av tvättmaskinerna, centrifug, tumlare, mangel, torkrum etc. Var det något fel, så åtgärdades det i regel inom någon timme. Dock var det sällan eller aldrig problem med folk som inte skötte sina tvättider och jag tror jag under alla mina år där plockade ut tvätt ur maskinerna 2 gånger för folk som inte passade sin tvättid.

Här hos Poseidon har det varit problem, inte bara med grannar över mig, utan också i tvättstugan. Har jag tur, är tvätten torr när jag hämtar den men oftast är den fuktig eller våt eftersom man valt att ha klena maskiner som inte klarar av den belastning om är i ett hyresområde. Det är oftast svinigt, skitigt och skräpigt i tvättstugan och trots att vi har ett bokningssystem som gör att endast jag kan gå in i tvättstugan under min bokade tid, så händer det att jag måste tömma maskinerna och ställa ut tvätten i korridoren för den som inte passat sin tid eller som sist… hon var inte ens klar med tvätten. Tvättmaskinerna var tomma men torktumlaren och torkskåpet gick för fullt och själv stod hon och vek tvätt för glatta livet.

När jag har tid i tvättstugan, vill jag kunna ha min tvätt utan att andra har möjlighet att komma åt den. För hur det än är, så förekommer det stöld av kläder i tvättstugorna!

Nå, jag orkade inte kasta ut henne för hon hade så mycket tvätt att det skulle ta längre tid att kasta ut henne och tvätten än att vänta tills hon kvar klar på egen hand och när jag kom tillbaka till tvättstugan, var både kvinnan och hennes tvätt borta.

Men jag har fått nog. Att inte veta om tvätten är torr, om den alls blivit tvättad… om folk inte passar sin tid eller inte… nej, det får vara nog så i morgon efter jobbet åker jag och köper en maskin. Det blir en Samsung och jag hoppas den är lika bra som min gamla Whirlpool. Hellre ha egen maskin som jag vet fungerar än att aldrig veta.. för som sagt, nu har jag fått nog av Poseidons nonchalans på alla plan.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php