Jun 03 tis 2014

Dagens tanke

”Man måste inse att man med gemensamma ansträngningar lättare kan få vad man behöver och att man med gemensam kraft lättare kan undvika faror som hotar från alla håll. Baruch Spinoza

Tre resenärer slog läger i en by på väg till den stora staden. De hade tält att sova i men varken mat eller pengar. De knackade på i flera hus och bad om mat, men invånarna var fattiga och hade inget att ge dem.

De återvände ändå vid gott mod till tälten och gjorde upp eld. ”Gör ni upp eld, utan att ha någon mat att laga?” frågade en bybo som såg på. ”Jo, men det har vi” sa de. ”Vi skall laga vår älsklingsrätt: Stensoppa. Vi behöver bara en gryta.”

”Det kan jag nog skaffa”, sa en kvinna som sprang hem efter en gryta. När hon kom tillbaka, fyllde resenärerna den med vatten och la i två stora stenar. ”Det blir den bästa soppa vi ätit!” sa den förste resenären. ”Jo, men skulle det inte smaka lite bättre med vitkål i?” sa den andre.

”Det kan jag nog skaffa”, sa en annan av byborna. Och så höll det på hela eftermiddagen, tills resenärerna hade en mustig, väldoftande gryta, som de delade med de hungriga byborna.

Vad kan jag göra med hjälp av mina medmänniskor idag, som jag inte kan göra ensam?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php