Jun 02 mån 2014

Glädjefnatt på jobbet

18:08 i kategorin Allmänt

Bra arbetsmaterial är A och O. Det vet alla som har ett arbete där det ingår material av olika slag. Vi öppnade ju denna avdelning i december och vi har saknat lite smått och gott. Vissa beställningar tar längre tid än andra.

Vi hade beställt det vi kallar för stickvagnar för att ha lite ordning, och mer lätthanterligt arbete, när det gäller nålar och sådant som vi behöver vid blodprovstagning, blodtrycks- puls- och andra kontroller. Men de dröjde och dröjde och dröjde…

… tills det idag kom två bud med en pall på en handlift. Det tog en liten stund innan vi insåg vad paketet innehöll men när vi insåg vad det var, ja då tjöt vi nästan av glädje! Vi skrattade, ropade ”ÄNTLIGEN!!!!” och det var rena rama julaftons-glädje-fnatt på oss! En av sköterskorna kom på att vi måste fotograferas med detta storslagna paket som verkligen gjorde vår dag, vår månad, ja, allt vårt arbete! Jag fick hämta mobilen och starta den (den är alltid avstängd under arbetstid) och så skulle jag ta bild… men ett av buden (jag bad båda buden vara med för att få vara del i denna glädje men de backade) sa att hon kunde ta bilden så kunde också jag vara med! Ja, så fick det bli! Buden skrattade och vi tackade dem så innerligt för denna fantastiska leverans!

Tänk att så ”lite” kan göra så mycket! Vi var verkligen hysteriskt lyckliga idag!

Det underlättar vårt arbete så vansinnigt mycket att ha ordning och reda på nålar, PVK (perifer venkateter, det som allmänt kallas ”nål” som sitter kvar om man t.ex skall få injektioner/dropp/antibiotika med mera) vaccutainerrör, bodsockermätare med allt vad det innebär.. ja, allt blir så mycket lättare och trevligare

Eftersom vi stängt för intag av nya patienter igen (vi öppnade i fredags efter ett lindrigt caliciutbrott (calici är det virus som ger vinterkräksjukan) men fick stänga igen i lördags efter ett nytt utbrott) och vi inte har fullbelagt, så fanns det gott om tid att färdigställa vagnarna och det kändes så härligt roligt och helt underbart!

Lite glädjefnatt på jobbet är inte det sämsta.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php