Jun 01 sön 2014

Dagens tanke

”Allting har sina goda sidor, även mörkret och tystnaden, och jag har lärt mig att vara nöjd med det tillstånd jag befinner mig i. ” Helen Keller

När vi iakttar små barn som leker, myror som kryper på en jordhög, en fågel som bygger bo, ett flygplan som svävar i skyn, tomater som mognar i trädgården, ger det oss en påminnelse om hur många underverk som sker runt omkring oss i varje ögonblick. Ibland undrar vi hur det kommer sig att det blir just en morot av det lilla fröet. Hur kan rödhaken flyga söderut på vintern utan att villa bort sig? Men då minns vi att skaparens makt är närvarande överallt.

Precis som ekorren vet att den måste samla nötter till vintern, så vet vi att gud alltid vakar över oss, Och när vi kommer ihåg det känner vi oss trygga och lyckliga var vi än befinner oss, vare sig vi är i skolan, hälsar på hos en ny bekant eller sitter ensamma hemma en kväll. Varje ögonblick är fyllt av underverk och gud är alltid närvarande.

I vilka obetydliga händelser får jag känna guds närvaro idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php