Maj 30 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Den kluvna masken förlåter plogen.” Willliam Blake

Vem inbillar sig att regnet svär över gräset, eller att det anklagar rötterna, som i sin längtan efter bättre grepp om livet gräver sig allt djupare ner i jorden? Och skulle någon klandra marken för att den har spruckit här och var om det har varit jordbävning? Ta en noggrann titt på det myllrande livet i marken nästa gång Du gräver upp trädgårdslandet. Myrorna svär inte över att de andra småkrypen, och maskarna förbannar inte sig själva. Trots att de varken kan tala eller tänka, har de förnuft nog att acceptera smärtan som en naturlig del av livet.

Kan vi slippa ifrån allt lidande i vår mognadsprocess?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php