Maj 29 tor 2014

”Att skiljas är att dö en smula”

09:23 i kategorin Allmänt

Det finns nog olika sanningar om det uttalandet. För många är skilsmässan enbart en vinst och ett livgivande. Sällan är det samma upplevelse för den som blir lämnad mot sin vilja.

Det finns en mängd olika typer av skilsmässor och den som säger att det inte finns lyckliga skilsmässor är nog de som blivit lämnade mot sin vilja. Jag är av annan åsikt.

Men något jag inte förstår, är vad som gör att vissa separerade inte vill att deras före detta skall veta att man umgås med sina f.d släktingar, vänner e.t.c ”Skriv inte offentligt på min sida på facebook. Jag vill inte att XX skall veta att/vad vi pratar om …. ” eller ”Säg inte till mitt ex att vi har träffats” och andra liknade, samtidigt som man säger att man inte bryr sig om vad ens ex tycker och tänker, att exet inte har något med ens liv att göra.

Vad gör att en människa låter sig styras av sina f.d? Vad är det som gör att man inte vill stå för sin vänskap? Vad gör att man är rädd för sina ex? Vad kan hända? Ens ex kanske till och med har träffat en ny och inte bryr sig… eller har träffat en ny men ändå vill styra i sitt ex liv? Varför?

Har man levt med en dominant person under många år, faller man in i ett visst mönster och man vet att det kan ”ta hus i helvetet” om man går vidare i sitt eget liv också. Men vad gör att man inte orkar stå upp för sig själv, sitt liv och sina fortsatta vänskaper med f.d släktingar och kanske fortsatt vänner sedan många år? Varför låter man sig styras också efter en skilsmässa?

”HAHAHA! F*n vad det kommer att reta XX” kanske någon säger om en nygammal vänskap som dyker upp. Jaha? Vem bryr sig vad exet säger om att man som vänner hittat tillbaka till varandra? Skall man återuppta sin vänskap för att reta sitt ex? Det är också en tanke jag inte förstår mig på.

Det finns människor som funnits i min fullständigt närmaste närhet som jag valt bort för att den/de varit dominanta och inte accepterat att få motsägelser och ärlighet den/de inte velat höra. Det är personer som gått ”över lik” för att ge igen för något jag sagt eller gjort mot ”bättre vetande”. Det är människor jag vägrat låta styra mig. Det är människor som ljugit, stulit, varit våldsamma och förtalat för att lägga skuld på mig, allt för att jag skulle vika mig. Jag vägrade.

När jag senare mött människor som haft nära relation till någon av dessa har stundom ”konflikterna” kommit på tal… konflikter jag inte anser att andra har att göra med. Då har jag fått höra att de ”vet” att konflikten började ”långt innan” en viss händelse t.ex… en ”vetskap” de känner till från bara ett håll och det är inte från mitt. Det finns inga kommentarer från mig i detta då jag anser att det är en sak som andra inte har att göra med men framför allt har de bara ena sidans syn på saken. Det är också en intressant betraktelse; att folk tror sig veta något som de inte har en aning om. Grundorsaken är trots allt att jag vägrat låta mig styras av dominans, våld och bedrägeri och att jag valt bort dessa människor. Sedan får andra tro vad de vill. Det är bara en intressant betraktelse från min sida, hur människor låter sig påverkas och styras av andras åsikter, förtal och dominans och väljer att tro vad de vill tro, för enkelhetens och ”skandalens” skull. I övrigt rör det mig inte i ryggen.

Men vad gör att vissa ändå låter sina ex styra deras val av vänner, samtal och liv? Vad är det som gör att man tillåter, efter en separation/skilsmässa, att bli styrd? Borde det inte vara så att man går vidare med sitt liv, med eller utan ny partner, på egna villkor utan att engagera sig i vad exen anser?

För mig är mitt liv så mycket mer värt att leva på egna villkor oavsett vad andra anser. Om andra har ont av hur jag lever mitt liv, mina tankar och åsikter… mina val över lag.. då är det inte mitt problem.

Hur mycket är Ditt liv värt för Dig? Tillhör Du kategorin som tassar på tå för Ditt ex, som inte vill visa öppet vilka vänner Du har, vad ni talar om på officiella forum? Du kan ju alltid välja vilka som får läsa på dessa sidor… men framför allt; är Du en sådan som inte står upp för Dig själv och Dina vänner? Varför, i så fall? Behöver Du ett godkännande från Ditt ex för att leva Ditt liv? Att skiljas behöver inte vara att dö en smula.. men att inte stå upp för sig och sitt… det är att dö varje dag.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php