Maj 28 ons 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Trots att vi reser världen runt för att finna skönheten, måste vi bära den med oss, annars finner vi den inte.” Ralph Waldo Emerson

Den lilla kaninen stod ensam och såg sina vänner och bekanta hoppa och skutta omkring henne i skogen. De lekte den roligaste kaninlek hon visste. Men varje gång hon försökte vara med, snubblade hon och bar sig fumligt åt. Då skrattade de andra kaninerna hejdlöst åt henne och kallade henne ”Sylfiden”. Snart glömde hon sitt riktiga namn. Men när Sylfiden var ensam, dansade hon bland träden, vig och vacker som en riktig sylfid. En gammal uggla satt en kväll högst uppe i ett träd och iakttog henne. Månskenet strömmade ner genom trädtopparna som ett mjukt strålkastarljus, och han satt och såg lilla Sylfid dansa från månstråle till månstråle. Till slut sa han: ”Sylfid, Du är den mest graciösa varelse jag någonsin har sett.” Sylfid blev förskräckt när hon förstod att hon var iakttagen, men hon lyssnade uppmärksamt när ugglan fortsatte att prata. ”Du har burit all denna skönhet inom Dig hela tiden, men den kom inte fram förut, därför att Du ansträngde Dig för mycket.”

Om vi vågar slappna av och tro på oss själva, kommer vi också att upptäcka att vi kan.

Vilka dolda talanger kan jag ge utlopp åt idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php