Maj 27 tis 2014

Dagens tanke

”Om man någonsin skall kunna få en bättre tillvaro, måste man ta risker. Det finns helt enkelt ingen möjlighet att utvecklas utan att ta risker.” David Viscott

En solig dag kom en mörkrädd larv till en tunnel, som låg i vägen för den. Den hade att välja på att gå tillbaka till utgångspunkten eller ta mod till sig och krypa in i mörkret. ”Vad skall jag göra?” undrade larven. ”Om jag går hem igen, kommer jag inte dit jag ville – men jag är ju så rädd!”

Då hördes en röst från tunneln. ”Jag hör Dig, lilla larv. Jag är skalbaggen. Jag är inne i tunneln, och jag ser den andra mynningen. Om Du kryper igenom tunneln, blir Du visserligen inte av med Din mörkrädsla, men Du kommer dit Du vill.”

Alla beter vi oss som larven emellanåt. Men om vi låter rädslan hindra oss från att göra saker som är nödvändiga för vår utveckling, kommer vi aldrig att inse hur modiga vi faktiskt är.

Behöver jag lära mig att vara rädd?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php