Maj 26 mån 2014

22 maj – en ledig dag

08:07 i kategorin Allmänt

Eftersom jag var ledig i torsdags så passade jag på att strosa runt på stan, sitta vid Rosenlundskanalen och ta mig en lättlunch och bara njuta av tillvaron. På kvällen skulle syrran firas i och med sin 40-årsdag

Solen var på gott humör

Det är alltid något speciellt att sitta vid vatten…

Sitta och leka med tankarna på den verksamhet som en gång bedrevs i kanalen; fiskehandel… genomfart… liv och rörelse

När jag suttit klart och det började krypa i benen att få gå vidare, gick jag över vägen till Haga. Här en bild från Sprängkullsgatan. På andra sidan bilden/över vägen är Rosenlundskanalen

Att strosa i Haga är alltid stillsamt på sitt eget lilla vis. Småbutiker, antikviteter, caféer…

En och annan liten bakgata. Ibland undrar jag varför jag inte tittar in på bakgator/innegårdar lite oftare

Jag tänkte ta mig upp till Skansen Kronan via Kaponjärsgatan men stannade först och luktade på blommorna

Uppför ca 200 trappsteg.. det är bara att börja klättra

Det är något med takåsar som alltid lockat mig

Vy från Skansenområdet

Kronan

Nedför gick jag stigen; Gustav Adolfs stig

Den slingrade sig stillsamt nedför berget

Sedan blev det en stilla promenad genom stan och förbi Domkyrkan där jag fyllde på min vattenflaska

På gräsmattorna inne på kyrkområdet, satt folk med sina fikakorgar och vänner och hade en skön eftermiddag. Men jag undrade vad de skulle säga om de visste att det sprang råttor bara en meter ifrån dem. En av dessa små gnagare letade mat under vattendraken men sprang in och gömde sig i planteringen på kyrkområdet. Men det vi inte vet, har vi inte ont av Jag berättade det inte i alla fall. Varför förstöra folkets sköna eftermiddag med petitesser?

Ja, sedan bar det av hem för att möta sonen och packa med oss syrrans paket och bege oss för att fira henne. Det var skönt med en ledig dag.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php