Maj 25 sön 2014

Dagens tanke

”Kan man verkligen känna en annan människa? Bär inte alla masker för att skyla sitt verkliga ansikte?” Francis Marion

En kvinna i femtioårsåldern såg sin åttioåriga mor bekämpa rynkorna i ansiktet och på halsen, försöka dölja dem och låtsas som om de inte existerade. Hon ville att mamman skulle acceptera att hon blev äldre, men mamman ville inte lyssna på henne.

Har vi inte alla råkat ut för den situationen? Man kan lära sig väldigt mycket enbart genom att komma ihåg att det som är rätt för en människa, kanske inte är rätt för en annan. Och andra har rätt att bestämma själva hur de vill bete sig. Ofta är vi oroliga för egen del, vi är rädda för att inte kunna åldras med behag. Andra behöver inte oroa sig för vår räkning. Det brukar vi klara av själva.

Vad oroar jag mig för hos min nästa, som jag kan ta itu med hos mig själv?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php