Maj 23 fre 2014

Dagens tanke

”Det räcker inte med att höken ber för att han skall få fågeln.” Swahiliskt ordspråk

Föreställ Dig att Du flyger högt över grässlänterna och spanar efter middagsmaten där nere.Solen värmer Dig på ryggen när Du svävar på de uppåtgående luftströmmarna, medan Du hela tiden spejar och hela tiden ber att Du skall få mat till Dina små hemma i boet.

Att det blir mat åt de små, det är höken övertygad om. Den är stark i tron. Men det räcker inte med tro och bön för att bytet skall hamna i klorna på höken. Den måste fortsätta att spana och när den får syn på sitt byte, fäller den in vingarna mot sidorna och dyker ner ur skyn. Den bromsar upp häftigt med utspända vingar och slår klorna i den intet ont anande middagsmaten.

Liksom höken måste vi skrida till verket när vi har bett våra böner. Meningen är inte att vi skall få allting serverat. Vi kan be om den styrka och insikt som krävs för att vi skall klara av en viss sak, och den bönen kommer att bli besvarad. Men precis som höken vet vi att det är vår sak att genomföra uppgiften.

Vad har jag för mål idag? Vad är första steget dit?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php