Maj 22 tor 2014

DIN perfekta kropp!

Nu är det snart badtider. Den ena kvällstidningen efter den andra kommer med en strid ström av tips om hur Du kan nå ”den perfekta strandkroppen” inom loppet av några timmars träning. Lyckan är fullbordad och Du kan utan att skämmas få tillstånd att vistas på stranden i en läcker bikini.

För mig finns bara ett sätt att nå till den perfekta strandkroppen: Ta på badkläder, lägg Dig på stranden och sola. Vips har Du en strandkropp! Alltid med tillåtelse att vistas där.

Vad får oss att tro att vi inte skulle ha tillåtelse att älska våra kroppar som de ser ut? Vem är det som sätter normen för vad som är tillåtet och inte? Vem säger att vi måste följa den normen, av andra utformade? Vi har alla olika förutsättningar för hur våra kroppar ser ut. Mycket har med genetik att göra, något vi inte kan förändra. Visst kan vi gå på gym och träna oss till döds, skapa fasta muskler så det inte finns ett endaste litet darr någon stans. Men hur naturligt är det? Vi lever i en värld som hela tiden går emot sig själv: Å ena sidan skall vi vara så naturliga som möjligt – å andra sidan skall våra kroppar vara så onaturligt slimmade som möjligt.

Till syvende och sist är det bara vi själva som kan bestämma oss för om våra kroppar är dugliga eller inte. Ingen annan har rätten att bestämma om Du har en kropp som är vacker nog. Ingen har rätten att säga att Din kropp är ful, fet och oduglig.

Jag är inget undantag. Med dålig självkänsla tyckte också jag en gång i tiden att jag inte dög, varken som person eller med den kropp jag bar. Jag gick in i en ätstörning under en period om över 20 år (!!) till följd av en mängd olika faktorer men det hjälpte inte.

Så flyttade jag till Kalmar och efter ett samtal med en god vän och konstnär, så bestämde jag mig för att satsa på att jobba som krokimodell. Det är mitt livs bästa beslut i vägval när det kommer till att lära mig acceptera och älska min kropp som den är. Under alla de åren jag jobbade som krokimodell, både på konstskolor, mindre föreningar och gymnasieutbildningar och privata kurser i målning så lärde jag mig verkligen att släppa taget. Hur ofta fick jag inte höra spontant från både kvinnor och män; ”Åh! Vad härligt! En riktig kvinnokropp, som den skall se ut!” I början kunde jag inte ta in dessa positiva ord. Jag visste väl bäst själv hur den såg ut och det var inte bra. Men allt eftersom tiden gick, började jag se på min kropp med andras ögon och med sanningens ögon. Den dög! Den var vacker! Den var och är älskvärd! Med sina skavanker, ärr och livserfarenheter! Att befinna mig i bikini på stranden är och förblir min rättighet, precis som jag ser ut! Min kropp är perfekt och vacker. Kroppen är den jag lever i hela livet och om mitt liv skulle gå ut på att ständigt jaga bort gram av fett, fett som kroppen behöver, så skulle jag inte kunna leva, älska och bli älskad. Jag skulle inte ha tid över att se mig själv för den jag är, vara nöjd med den kropp jag befinner mig i… och jag skulle förmodligen aldrig bli nöjd, hur trimmad jag än blev.

Efter bröstcanceroperationen, valde jag att ha kvar ärret och inte återställa bröstet i en konstlad form. Det ärret mitt på bröstet är en del av den jag är, en del av det liv jag levt och som jag inte skäms över! Jag modellade också i samband med cancern där jag visade både mitt opererade bröst och var skallig! Det var en höjdare för alla! Både konstnärerna och mig. Än idag kan jag inte tänka mig att åtgärda bröstet för att det skall se ”normalt” ut. För det kommer inte ens med all kirurgi och transplantation och tatuering i världen, se ut som det en gång gjorde. Men det är vackert och jag är stolt.

Än idag får jag samtal från Kalmar med frågan om jag kan komma ner och jobba som modell. ”Du är den bästa vi haft” säger de. Klart jag känner mig stolt! Klart jag känner mig nöjd! Det handlar självklart inte bara om min kropp.. det handlar också om vem jag är och vad jag gör för att det skall bli så bra som möjligt för de som utövar konsten. Men utan en kropp som talar, en kropp som är så naturlig det bara går… så hade min kropp inte varit så duglig i det ändamålet. Då hade de inte ringt och velat ha mig (eller så är det bara min kropp de är ute efter 😉 )

En film som är sevärd, är den Du kan se om Du klickar Dig in här. Ge Dig själv och Din kropp 5 minuter. Du är vacker som Du är! Du duger som Du är! Din kropp duger precis som den är! Även på stranden!

Kvinnor och män, se på Din kropp. Oavsett hur den ser ut, lär Dig älska Din kropp och se på den som den PERFEKTA kroppen! Den är perfekt för DIG! Den bär DIG genom livet, den håller DINA invärtes organ på plats, den är VACKER för att den är DIN! Det är bara DU som kan bestämma hur vacker den är och ATT den är vacker och perfekt!

Har andra problem med hur Din kropp ser ut – be dem då att titta åt ett annat håll. Ingen tvingar dem att betrakta just Dig och Din kropp och ingen ger dem rättigheterna att slå ner på hur Du ser ut. Vägrar de ändå att följa Din uppmaning att inte betrakta DIN vackra och PERFEKTA kropp, ge dem en kram och säg att det inte är lätt att vara så avundsjuk men att Du gärna hjälper dem på vägen att älska också sin kropp och se den som perfekt. För oftast är det avundsjukan som styr andras negativa åsikter. Ge Dig själv så mycket kärlek att Du älskar Din kropp! Älskar Dig själv!

Så sträck på er alla! Era kroppar är vackra och perfekta! Om inte för andra, så i alla fall för den viktigaste i Ditt liv som skall älska Din kropp; Dig själv!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php