Maj 22 tor 2014

Dagens tanke

”Om man vill bli frisk i själen finns, det inget bättre recept än ett gott skratt.” Henry Rutherford Elliot

Leendet är den tidigaste formen av kommunikation. Små barn ler redan under sina första levnadsveckor. När barnet blir större, lär det sig att göra leendet till ett skratt – som ett sätt att visa sin glädje när det trivs.

Sinne för humor, känsla för vad som är roligt och förmågan att skratta, är ett tecken på känslomässig mognad. Ett sunt skratt verkar befriande. Det är som solskenet som gör livets mörka sidor spännande. När vi har fått förmågan att se det lustiga i olika situationer, då har vi också lärt oss att hantera dem.

Vi föddes med ett leende. Leendet är en del av vår person, på samma sätt som håret och tänderna. Om vi vårdar oss om vårt leende, utvecklas vårt sinne för humor, och det kommer att hjälpa oss igenom många svåra stunder.

Kan jag möta förtretligheterna med ett leende idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php