Maj 21 ons 2014

Dagens tanke

”Vem kan avgöra om ett kärleksfullt ögonblick, eller om lyckan över att kunna andas eller ta en promenad en vacker morgon i den friska luften, är värt allt det lidande och alla de ansträngningar som livet kräver av oss… ” Erich Fromm

Rödhaken kommer vill världen genom att hacka sönder sitt skal. Den lilla fågeln kämpar för att bryta sig loss ur sitt trygga blå ägg. När den väl är ute, kämpar den för att växa, och den lär sig så småningom åta, gå och flyga.

Vi kämpar också under vår uppväxt. I allas liv finns det något brustet – brustna hjärtan och brustna drömmar. Men det är erfarenheterna som visar oss vägen ut i stora världen, där vi kan utvecklas och mogna. Vi upplever den trösterika närvaron av en kraft större än vår egen, på samma sätt som den lilla fågelungen söker och finner fågelmammans kroppsvärme. Vi kan också växa oss starkare för varje dag, lära oss att skaffa föda och pröva våra nya vingar.

Hur har jag kämpat mig till den styrka jag äger idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php